Breaking news INSPIRATION

Yves Saint Laurent Museum of Marrakech wins 2018 Grand Prix AFEX 

Written by FDM

A new distinction comes to crown the exceptional site of museum Yves Saint Laurent Marrakech. The AFEX 2018 Grand Prix (French Export Architects) was awarded on Thursday 24 May to  Karl Fournier and Olivier Marty, architects behind the design.

The Yves Saint Laurent Museum has thus seen another recognition by winning the AFEX 2018 Grand Prize. Every two years since 2010, this distinction awarded by the Afex Association rewards the work of a French architect Worldwide.

We are pleased to announce that the #AFEX Grand Prix for French Architecture Worldwide has been awarded on May 24th to the architects Karl Fournier and Olivier Marty, founders of the architectural firm @studioko , for their #design of the #myslmarrakech The #award is announced every two years in Venice to coincide with the opening of the Architecture #Biennale. It is given in recognition of an outstanding #architectural project realised outside French territory by a #French architectural firm. Photo credit : Fondation Jardin Majorelle, Nicolas Mathéus #afex2018 #prize #studioko #celebration #greatjob #architecture #adobe #brique #contemporary #marrakech #myslm #morocco #museum #art #fashion #design #italy

A post shared by musée YSL marrakech (@myslmarrakech) on

Among the 10 projects in competition for the 2018 edition, the Parisian duo of architects Karl Fournier and Olivier Marty, received the award. They are founders of the studio Studio KO, to whom we owe the signature of the museum inaugurated in October 2017.

In winning this prize, the duo succeeds their colleagues from the DGT agency, the Italian-Israeli Dan Dorell, the French-Lebanese Lina Ghomeh and the Japanese Tsuyoshi Tane, winners in 2016 for making plans for the Estonian National Museum, located in Tartu.

Karl Fournier and Olivier Marty had already won the Wallpaper Design Awards last January, in the category “Best New Public Building” , a prize awarded by the British magazine Wallpaper. The architects told the latter they “opted for a simplified approach, using local brick building techniques as much as possible and placing a circular courtyard in the heart of the building”.

Comments

comments